من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

خوب به اطرافتان نگاه کنید. چه می بینید؟ بله دنیایی از رنگ های مختلف و جذاب. به هر سمتی که سرتان را بچرخانید با طیفی از رنگ های شاد یا حتی غمگین مواجه می شوید که قسمت های مختلف را پر کرده اند. هر کدام از این رنگ ها زبانی دارند. این ها بر روی احساسات، رفتارها و افکاری که در سر می پرورانیم تاثیر می گذارند.

در دنیای طراحی وب هم، استفاده از رنگ ها اهمیت زیادی دارد. رنگ بر روی جایی که نگاه می کنیم، جایی که بر روی آن کلیک می نماییم و تعاملی که با عناصر سایت داریم اثر گذار خواهد بود. به همین خاطر است که شما به عنوان طراح سایت باید کارکرد رنگ ها و تاثیری که بر روی روح و روان انسان ها دارد را درک کنید و در طراحی هایتان به درستی از آن ها استفاده نمایید.

شاید مثل خیلی از افراد اطلاعات جزئی درباره روانشناسی رنگ ها داشته باشید. مثلا خیلی ها می دانند که رنگ قرمز در فرهنگ غربی به معنای خطر و در فرهنگ ما به معنای شادی و هیجان است. اما یک نکته مهم در این حوزه وجود دارد که قبل از ورود به بحث اصلی باید به آن اشاره کنیم. درک افراد از رنگ ها بسیار متفاوت است و هر فردی رنگی را به معنای متفاوتی درک می کند.

وقتی صحبت از رنگ به میان می آید افراد اولویت ها و علایق شخصی خودشان را خواهند داشت که این اولویت ها تحت تاثیر جایی که بزرگ شده اند، تجاربی که از زندگی کسب کرده اند و پس زمینه فرهنگی که دارند قرار می گیرد. بد نیست برای مشاهده یک روانشناسی رنگ مناسب به سایت جام نیوز نگاهی داشته باشیم. با وجود همه مواردی که بیان کردیم هنوز هم پاسخ دادن به رنگ ها یک سری الگوی عمومی دارد که در این مقاله سعی می کنیم به همین موضوع بپردازیم.

رنگ های اطراف مان چه معنایی دارند؟

قبل از هر چیزی باید بدانید که هر رنگی در فرهنگ های مختلف معنای خاص خودش را دارد. درک این موضوع به شما کمک می کند از بروز سوء تفاهم ها پیشگیری کنید و افراد را آزرده خاطر نسازید. به عنوان مثال در فرهنگ غربی ها، رنگ سفید به طور سنتی همان رنگ لباس سفید عروس است و رنگ سیاه برای مراسم تدفین به کار می رود. با اینحال در کشوری همچون هند که عروس معمولا لباس قرمز می پوشد رنگ سفید معنایی که در فرهنگ غربی وجود داشت را ارائه نمی کند. هندی ها در مراسم تدفین شان از رنگ سفید استفاده می کنند. می بینید هر فرهنگی درک متفاوتی از معنای رنگ ها دارد. پس به عنوان طراح این وظیفه شماست که قبل از هر چیزی معنای رنگ در فرهنگ تان را خوب بشناسید. رعایت اصول روانشناسی رنگ در طراحی سایت شرکتی اختصاصی بسیار مهم است چرا که باید به گونه ای طراحی شود تا حواس خواننده پرت نشود. در ادامه سعی می کنیم این موضوع را با جزییات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم.

رنگ قرمز

در فرهنگ غربی ها رنگ قرمز نمادی از گرما، خطر، خون و علامت ایست است. در فرهنگ هندی، رنگ قرمز یک رنگ قدرتمند محسوب می شود که معنایی مثل ترس، آتش، ثروت، قدرت، خلوص، باروری، عشق و زیبایی دارد. در افریقای جنوبی قضیه کمی متفاوت است. در این فرهنگ رنگ قرمز به عزاداری و سوگواری مربوط است و علامت قرمز در پرچم آن نماد خشونت و قربانی هایی است که در طول مبارزه برای رسیدن به استقلال فدا شده اند. در سنت تایلندی ها، هر روزِ هفته رنگ خاص خودش را دارد و به خدای خاصی مربوط می شود. رنگ قرمز برای روز یک شنبه در نظر گرفته شده و با خدای خورشید ارتباط دارد. سایت های بسیاری مانند شاپرک از این رنگ به عنوان رنگ اصلی سایت خود استفاده می کنند.

در فرهنگ چینی ها، رنگ قرمز نمادی از جشن هاست و به معنای خوش شانسی، خوشحالی و عمر طولانی است. در ایران هم رنگ قرمز به معنای امید به زندگی، شجاعت، اراده قوی و گرمی است.

رنگ سبز

رنگ سبز یک رنگ ملی در ایرلند محسوب می شود و با خوش شانسی،پاتریک مقدس و لپرکان (موجود خیالی در اساطیر سنتی ایرلندی) مرتبط است. در کشورهای غربی رنگ سبز نشان دهنده بهار،پول، خام بودن، حسادت و حرص و طمع است. در بیشتر فرهنگ های اسیایی این رنگ با زندگی لایزال، آغاز جدید، باروری، جوانی، سلامت و موفقیت مرتبط است.

 

رنگ زرد

در فرهنگ فرانسوی ها، رنگ زرد نشان دهنده حسادت، ضعف، خیانت و مخالفت است. در قرن دهم فرانسوی ها درب خانه تبهکاران و خیانتکاران را به رنگ زرد در می آورند. در المان رنگ زرد نشان دهنده حسادت است. این در حالیست که در فرهنگ چینی ها رنگ زرد با ***گرافی مرتبط است. در ملت های آفریقایی، رنگ زرد با افرادی که رتبه های بالای اجتماعی دارند مرتبط است. در ژاپن رنگ زرد نشان دهنده شجاعت، ثروت و تهذیب است.

رنگ آبی

در فرهنگ غربی ها، رنگ آبی به معنای احساس ناراحتی یا غمگین بودن است. رنگ آبی همچنین رنگ مردانه در فرهنگ غربی ها محسوب می شود و نشان دهنده تولد نوزاد پسر است. این موضوع در چین کاملا متفاوت است. در این کشور رنگ آبی رنگ زنانه است. در کشورهای اسیای شرقی رنگ آبی به عنوان رنگ امنیت، محافظت است و نشان دهنده بهشت، معنوی بودن و ابدی بودن است. در ایران رنگ آبی به معنای جاودانگی و ماندگاری است. سایت هایی که در زمینه ویدیو و فیلم فعالیت می کنند مانند نماشا بهترین گزینه برای انتخاب این نوع رنگ ها هستند در کل این رنگ برای طراحی سایت بیمه بسیار مهم است چرا که با این رنگ می توان آرامش را به مخاطبان خود هدیه کرد..

رنگ صورتی

در فرهنگ غربی ها رنگ صورتی به عنوان رنگ زنانه، عشق و رمانتیک بودن شناخته می شود و نشان می دهد فردی قرار است نوزاد دختر به دنیا بیاورد. در بیشتر کشورهای شرقی هم رنگ صورتی همین معنا را دارد. با اینحال در ژاپن رنگ صورتی بیشتر از اینکه رنگ زنانه باشد، رنگ مردانه است. در چین، رنگ صورتی تا زمانی که فرهنگ غربی وارد این کشور نشده بود، اصلا به عنوان رنگ شناخته نمی شد. به همین خاطر واژه ای که در چین برای توصیف این رنگ به کار می رود به معنای رنگ خارجی است. در ایران نیز نی نی سایت با بهره گیری از این نوع رنگ سایتی جذاب برای بانوان طراجی کرده است.

خیلی راحت می توان رنگ ها را با درک شخصی و فرهنگی که داریم ارتباط دهیم اما اگر می خواهید سایتی ایجاد کنید، تصویری طراحی کنید یا محصولی تولید کنید باید ببینید در چه کشوری زندگی می کنید و در این کشور رنگ های مختلف چه معنایی دارند. به عنوان مثال اگر می خواهید محصول یا طرحی را برای مشتری چینی طراحی کنید بهتر است از رنگ قرمز یا سبز به جای صورتی استفاده کنید. در این میان مشتریانی که در کشورهای اسیای شرقی زندگی می کنند رنگ آبی را دوست دارند و ژاپنی ها بیشتر رنگ زرد را ترجیح می دهند.

اولویت های رنگی برای مردان و زنان

وقتی صحبت از اولویت های رنگی به میان می آید، تحقیقات موجود نشان می دهد مردان و زنان اولویت های رنگی مختلفی دارند. یکی از این تحقیقات که تفاوت ها و شباهت های فرهنگی را بر اساس ارتباط رنگی، اولویت ها و فعالیت های اینترنتی افراد مورد بررسی قرار داده است نشان می دهد هر فردی اولویت های رنگی مختلفی دارد. این پروژه نشان می دهد مردان و زنانرنگ آبی را دوست دارند. با اینکه 23 درصد از زنان عاشق رنگ بنفش هستند مردان اصلا علاقه ای به این رنگ از خود نشان نمی دهند.

مطالعه دیگری که بر روی درک رنگ ها و اولویت های رنگی انجام شده نشان می دهد مردان رنگ های بولد را بیشتر دوست دارند. این در حالیست که زنان رنگ های نرم تر و آرام تر را بیشتر ترجیح می دهند. باید توجه داشته باشید سایت های مطرح کشور مانند ستاره تمامی این نکات را با دقت رعایت کرده اند تا به چنین جایگاهی برسند.

رنگ در دنیای بازاریابی آنلاین

رنگ بر روی گشت و گذار افراد در دنیای آنلاین اثر می گذارد. در مطالعه ای با عنوان تاثیر رنگ در بازاریابی، محققان دریافتند بیش از 90 درصد قضاوت های انجام شده درباره محصولات بر پایه رنگ است (هر چند این موضوع به نوع محصول هم ربط دارد).

مطالعه دیگری هم نشان می دهد برای 85 درصد خریداران، رنگ اولین دلیل برای خرید محصول است. نیل پاتل یکی از وبلاگ نویسان معروف در حوزه بازاریابی و سئو دریافت زمانی که رنگ دکمه call to action در صفحه اصلی از آبی به زرد تغییر می کند نرخ تبدیل تا 38 درصد افزایش می یابد. برخی از مطالعات هم تلاش کرده اند کلمات و عباراتی که افراد به کلمه خاصی نسبت می دهند را مورد کاوش قرار دهند. این مطالعات نشان می دهد:

اعتماد: بیشتر شرکت کنندگان این مطالعه رنگ ابی که در کنار سفید قرار می گیرد را انتخاب می کنند.
امنیت: بیشتر افراد (28 درصد) رنگ آبی و سپس سیاه(16 درصد) را انتخاب می کنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.